top of page

SpectActorii

Teatrul are rol formativ, de a-i face pe adolescenți să-și depășească timiditatea și să-și dezvolte abilitățile histrionice pentru a se adapta mai ușor la viața socială, să-și supravegheze limbajul și, în același timp, să-l exploateze într-un mod creativ care să-i reprezinte; vor putea intra în atmosfera altor lumi, înțelegând textul, chiar din interiorul lui. A deveni personajul unei opere, într-o mică scenetă, va însemna pentru cel care interpretează rolul, mai multe lucruri: o bună cunoaștere a textului respectiv, o înțelegere aprofundată a caracterelor ce intra în conflict și, totodată, analizarea propriului potențial de a face față scenariului propus prin mimica, gestica, expresivitatea discursului.

Multi dintre ei cred ca este ușor sa intre în pielea unui personaj, dar, în situația de a interpreta un rol, vor constata adesea ca „nu pot gândi onest decât la persoana întâi” și ca din ei înșiși nu pot ieși. Dar odată adoptat, la rândul său, personajul împrumută câte ceva din trăsăturile actorului care îl joacă, ceea ce face ca personajul „de hârtie” să nu fie niciodată complet. Fiecare personaj e în strânsă legătură cu cel care îi dă viaţă şi împrumută câte ceva din „ADN-ul” său.

101810805_3270002146351680_8995263265747

„Jurnal de licean” de Andrei Grumezescu

Interpretează Ștefan Găină

După promovarea grafică și video a textului, ca la orice lansare, se cuvine o sesiune de autografe virtuale.

„Ștefan, fără dubiu în tine zace un viitor actor. Ești firesc, articulat, sincer, adevărat, ești mereu în control, pare să nu îți fie niciodată teamă că nu știi textul, că ai uitat ce trebuie să zici sau să faci. ” (actrița Petronela Buda)

„Drum nevăzut către mine” de Anaice Baston

Interpretează Denisa Grigore

Anaice a scris un text sensibil-foc, iar Denisa s-a încumetat să îi realizeze un promo printr-un produs digital.

„Dragă jurnalule”, autor necunoscut

 

Ce poate fi mai util în perioada de izolare și îndelungă petrecere cu sine decât să scrii un jurnal intim, care să-ți fie un confident serios și de încredere? Alexandra Banu ne face părtași ai unui dialog imaginar cu acest prieten de nădejde - jurnalul. Să o ascultăm!

Ioana și cucoana, după Ion Creangă

 

Covid-19. Școli închise și distanțare socială. Însă membrii echipei de teatru „Contrast” sunt mereu aproape unii de alții. Cristiana și Denisa au decis să se „joace” (căci, până la urmă, despre asta este vorba) cu textul lui Ion Creangă, iar Bogdan a fost de acord să ne ajute la partea mai complicată, montajul. Vă invităm să vizionați „Ioana și cucoana” cu mici modificări ce sperăm să aducă cel puțin un zâmbet pe fețele voastre, mai ales în perioada aceasta grea.💞💞🥰

„În lumea mea”, de Adrian Simion


Alexandra pune semn de bucurie pentru noua etapă spre care se îndreaptă.

Fiind jovială, pozitivă și curajoasă, nu mă îndoiesc că va avea un drum luminos.

bottom of page